Frisse soep

van venkel, peer en doperwten (vegan)

Een heerlijke frisse soep, gebaseerd op tuinbonen en erwten. Een hint van munt en tijm maakt dat dit een echte zomerse soep is en het verrassende zoete tintje komt van de combinatie venkel en peer. We maken in deze soep geen gebruik van melkproducten en of dierlijke bouillons, deze verfrissende soep is dus een heerlijk veganistische soep.

Ingrediënten

Ui, prei, venkel, conference peer, olijfolie, doperwten, tuinerwten, munt, tijm.

Vegan kippenbouillon: Maïs maltodextrine, Zeezout, Zonnebloemolie, Uienpoeder, Gist, Rietsuiker, Nootmuskaat, Kurkuma, Champignons, Selderijblad.

Allergenen

Geen

Voedingswaarden


KJ
Kcal
Vetten
Verzadigd
Koolhydraten
Suikers
Eiwitten
Zout

Per 100g
178,52
57,85
0,61
0,06
9,60
3,54
2,53
1,10

Per Portie
321,33
104,13
1,09
0,10
17,27
6,38
4,55
1,99

Pasta di Pomodoro

Vandaag serveren wij voor jullie een heerlijke pasta met verse huisgemaakte pesto van zwarte olijven, zongedroogde tomaten en basilicum met gepocheerde kip, tomaat en sperziebonen.

Pasta is een algemeen bekend gerecht dat iedereen wel kent. Waar de pasta exact vandaan komt en door wie het is geïntroduceerd is nooit officieel vastgelegd en daar zijn vele meningen over. Er zijn bronnen die beweren dat Marco Polo na een ontdekkingsreis vanuit Azië pasta introduceerde, maar er zijn ook bronnen waarbij de geschiedenis van de pasta terug gaat tot de tijd van de Romeinen. De Romeinen beschouwden de pasta als een geschenk van de Goden. De benaming macaroni stamt af van ‘maccarini, wat in het italiaans betekent ‘met kracht tot een deeg gevormd. Dit werd gedaan met de voeten en niet met de handen.

Rond de 17e eeuw werd pasta enkel met olijfolie of kaas gegeten, maar medio de 18e eeuw werd er in Napels voor het eerst tomatensaus toegevoegd aan de pasta. Degene die dit heeft bedacht, heeft een gouden zet gezet.

Ingrediënten

Tomatensaus, water, kippendij, zwarte olijf, zout, stabilisator (E579), basilicum,
49% zongedroogde tomaat,
44% plantaardige olie (zonnebloem, olijf), zout, knoflookgranulaat, knoflook, azijn, kappertje, 0,3% kruiden, voedingszuur (citroenzuur [E330]), knoflook, ui, olijfolie

Allergenen

Glutenvrij, Sojavrij, Lactosevrij

Voedingswaarden


KJ
Kcal
Vetten
Verzadigd
Koolhydraten
Suikers
Eiwitten
Zout

Per 100g
200,92
188,06
14,09
3,10
7,41
5,32
8,86
0,16

Per Portie
301,92
188,06
14,09
3,10
7,41
5,32
8,86
0,16

3 maatregelen voor een veilig kantoor tijdens COVID

Is jouw kantoor Covid proof?

Is jouw kantoor Covid proof?

vinkjes RD-10

Hoe zorg je ervoor dat iedereen zich weer veilig voelt op kantoor?

vinkjes RD-10

Hoe voorkom je een uitbraak met behulp van goede hygiëne?

vinkjes RD-10

Waaraan moet jouw back-up plan voldoen voor wanneer het toch misgaat?