Security

Voel je veilig

Veiligheid is een recht. Op straat, op je werk, in de winkel, bij een event of waar dan ook. De beveiligers en surveillanten van RD Security bewaken de straat, het terrein, het pand of object, maar het gaat vooral om de veiligheid van mensen. 24 uur per dag en 7 dagen in de week. We staan stand-by, zijn alert en altijd bereikbaar. Bel 010 – 290 81 50.

De schade bij overval, inbraak, vandalisme of brand is vaak groot. Niet alleen materieel, maar zeker ook emotioneel. Met onze secuur opgeleide bewakers, de nieuwste beveiligingstechnieken en bouwkundige voorzorgsmaatregelen minimaliseren we risico’s en maximaliseren veiligheid. Daarbij staan we in nauw contact met de politie en de hulpdiensten.

RD Security biedt evenementenbeveiliging, object– en retailbeveiliging. 

Services

Beveiligingsplan

Elke omgeving kent zijn eigen uitdagingen. Een veilige omgeving begint met een doordacht plan. Daarover gaan we in gesprek en we formuleren gezamenlijk een strategie. We komen terug met een beveiligingsplan compleet met een risicoanalyse en een voorstel voor een mix aan middelen: de inzet van mensen, looproutes, noodzakelijke en aanvullende beveiligingstechnieken, een evacuatieplan, noodmaatregelen, een draaiboek voor calamiteiten en de planning. We trekken ten alle tijden samen op en maken keuzes in goed overleg.

Op elk moment kun je online in My RD Services meekijken wat er speelt en gebeurt. Hier vind je ook de beveiligingsrapportages, de dienstregeling van het team, de afspraken en financiële overzichten. Zo heb je altijd inzicht in wat er speelt.

Object beveiliging

Publieke gebouwen als ziekenhuizen, scholen, musea, winkelcentra of kantoren: onze beveiligers komen overal. Ze houden toezicht op gebouwen en terreinen, zowel tijdens als buiten kantooruren, om inbraak, diefstal, brand, calamiteiten of storingen te voorkomen. Ze lopen start-, brand- en sluitrondes, verstrekken bezoekerspasjes en zijn alert op dingen die net even anders lopen dan gebruikelijk. Zo creëren ze veiligheid voor personeel, bezoekers, consumenten en leveranciers. 

Na een eerste kennismaking, verrichten wij een zogenaamde nulmeting. We observeren het aantal bewegingen, kijken naar bezoekersaantallen tijdens piek- en daluren, checken aanlooproutes, beoordelen veiligheidsrisico’s van het gebouw en onderzoeken de aanwezigheid van alarmsystemen waaronder cameratoezicht. En kijken in brede zin naar de inzet van beveiligingstechnieken als persoonsherkenning of detectiepoortjes. Alle bevindingen, aanbevelingen en een plan van aanpak komen in het beveiligingsplan.

Retail beveiliging

Met winkeldiefstal en winkelcriminaliteit gaat jaarlijks veel omzet verloren. Artikelbeveiliging, hardtags, beveiligingslabels en detectiepoortjes lossen het probleem deels op. Vaak werkt alleen de aanwezigheid van retailbeveiligers al preventief. 

Onze winkelsurveillanten zijn vriendelijk, klantgericht en communicatief vaardig. Zij zijn scherp, herkennen verdachte situaties, voorkomen winkeldiefstal en grijpen in bij ongeregeldheden. Met hun aanwezigheid en optreden versterken ze het gevoel van veiligheid bij het winkelend publiek. 

Online, in jouw afgeschermde klantomgeving, vind je alle informatie. Of er iets is voorgevallen, hoe er is gehandeld, welke beveiligers waren ter plekke. We analyseren incidenten en geven advies over hoe deze in de toekomst zijn te voorkomen. Genomen maatregelen worden geëvalueerd in een continue proces om veiligheid te vergroten. In een periodiek managementrapport staat alle informatie nog eens overzichtelijk bij elkaar. 

Statisch of collectief?

De winkelier die al eerder met criminaliteit en diefstal te maken heeft gehad, zal eerder individueel de beveiliging regelen in plaats van collectief. Bij statische beveiliging zijn de beveiligers permanent aanwezig in de winkel. Dat voelt veilig voor personeel en winkelend publiek. Beveiligers zijn zichtbaar en kunnen direct ingrijpen. Het werkt ook preventief.

Een alternatief is collectieve retailbeveiliging. Een winkeliersvereniging, een collectief van winkeliers of beheerders van verzamelpanden organiseren met elkaar de beveiliging. Een vaste beveiliger surveilleert dan op afgesproken of onregelmatige tijdstippen tijdens en buiten sluitingstijd de winkels. De beveiliger is ten alle tijden oproepbaar en snel ter plaatse.

Evenementenbeveiliging

Als host van een event ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van bezoekers. Als zij zich veilig en op hun gemak voelen, genieten ze optimaal van het event en de gastvrijheid.

Onze aanpak is discreet. De beveiliging is deels in het zicht en deels ‘back stage’. De beveiligers zijn vriendelijk, toeschietelijk en behulpzaam. Dat versterkt het gevoel van veiligheid. Onze mensen schatten situaties adequaat in, de-escaleren of grijpen in waar nodig en houden de situatie onder controle. Bezoekers merken het meestal niet als een incident zich voordoet. 

Aan de hand van de aard, omvang en risico’s van het event maken we een beveiligingsplan op maat. RD Multiservices heeft alle diensten in huis om van ieder event een succes van te maken. Verkeersregelaars, EHBO-ers, hospitality service met stewards, gastheren of -vrouwen compleet met de verzorging van de catering.

Beveiligingstechniek

Beveiligingstechnieken helpen om risico’s terug te dringen en beheersbaar te maken. Op basis van het beveiligingsplan en het risicoprofiel van jouw organisatie, adviseren wij een uitgebalanceerde mix aan beveiligingssystemen, zoals inbraaksignalering, cameratoezicht en video-observatie, brandveiligheid en toegangscontrole. De inzet van technieken, in combinatie met één of meerdere beveiligers, zal calamiteiten tijdig signaleren en incidenten voorkomen. Zonder dat dit teveel ingrijpt op de dagelijkse routine van de mensen die gewoon willen doorgaan met wat ze willen doen. Maar wel veilig!

Wie komen er voor je werken?

Een lief gezicht, een vriendelijke lach en een open blik. We kunnen onze mensen veel leren, maar bepaalde eigenschappen zitten er van nature in. Onze mensen zijn dienstbaar, empathisch en gedreven. Daar selecteren we op.

Wij zijn serieus en ambitieus bezig met ons vak. Daarom hebben wij de RD Academy opgericht, waar wij onze mensen opleiden en bijscholen. Zo blijft de kwaliteit van onze dienstverlening op peil. Onze mensen altijd op de hoogte van de laatste veiligheids- en hygiënische eisen en leren om verder te kijken dan wat er van hen gevraagd wordt. Deze mindset zorgt ervoor dat jij je nergens zorgen om hoeft te maken. 

Dankzij de RD Academy kunnen onze mensen zich blijven ontwikkelen en in hun kracht staan. Wij dagen ze uit, geven ze verantwoordelijkheid. Zij grijpen kansen, werken zelfstandig en zijn hierdoor super gemotiveerd.

Zorgvuldig geselecteerd

Uitstekend opgeleid 

Goed gemotiveerd

Profiteren van een professioneel gefaciliteerd gebouw is simpel

Plan een gesprek

door een plekje in onze kalender te reserveren. Als je interesse hebt in ons aanbod, kunnen we een fysieke afspraak maken. 

Wij komen langs

om jouw gebouw te scannen en maken vrijblijvend een service plan om jouw facilitaire zaken structureel te verbeteren.

Wij leveren een team

die ervoor gaat zorgen dat de alledaagse processen in jouw gebouw zo soepel mogelijk verlopen. Je krijgt realtime  inzicht en controle.