SAOTO SOEP

De saoto soep is de Surinaamse variant van de traditonele (Javaans) Indonesische soto soep. Waar ze in Indonesië de soto met geelwortel (kurkuma), lontong en wat aardappel maken, maken ze hem in Suriname met kip ei en piment korrels. Veel mensen denken dat piment peper is, maar dit is een kruisbes die een typisische smaak geeft aan Surinaamse gerechten.

Na de kolanisering waren niet alle gewenste specerijen voor de inheemse volkeren die gelokaliseerd werden in suriname beschikbaar, dit zorgt er voor dat de surinaamse keuken een diverse mix is met als bron de grote diversiteit aan landen.

Ingrediënten

Ui, knoflook, citroengras, laos, salamblad, piment korrel, vegan boullionblokjes, witte peper.

Allergenen

Selderij, tarwe, glutenbevattende granen.

Voedingswaarden


KJ
Kcal
Vetten
Verzadigd 
Koolhydraten
Waarvan suikers
Eiwitten
Zout

Per 100g
63,79
37,12
0,43
0,06
5,73
1,18
2,34
0,08

Per Portie
88.14
92,72
0,16
0,01
21,56
0,14
2,48
0,04

Hoofdgerecht-01

TEMPEH KERRIE

met witte rijst, kousenband en zoetzuur

Voor onze veganistische kip kerrie, maken we gebruik van Tempeh. Tempeh komt van origine uit Indonesie en wordt gemaakt door middel van fermentatie van de sojaboon. Tempeh heeft een iets uitgesprokener smaak als tofu, maar is wel veel steviger dan tofu. Het fijne van dit product is dat het naast de vele eiwitten ook vrij neutraal van smaak is waardoor het makkelijk smaak op neemt.

Ingrediënten

Tempeh, ui, knoflook, zonnebloemolie, maggiblokjes, zwarte peper, tomatenpuree, masala, madame jeanette, komkommer, azijn, rode ui, rijst, kousenband, vijfspice poeder,

Optioneel: Sambal van madame jeanette, op basis van tomaten, ui en peper

Alergenen

Mosterd, selderij, sesamzaad

Voedingswaarden


KJ
Kcal
Vetten
Verzadigd 
Koolhydraten
Waarvan suikers
Eiwitten
Zout

Per 100g
515,56
112,46
6,22
1,12
6,33
0,28
9,23
0,00

Per Portie
1538,34
366,04
10,36
1,75
47,88
4,01
17,85
0,00

3 maatregelen voor een veilig kantoor tijdens COVID

Is jouw kantoor Covid proof?

Is jouw kantoor Covid proof?

vinkjes RD-10

Hoe zorg je ervoor dat iedereen zich weer veilig voelt op kantoor?

vinkjes RD-10

Hoe voorkom je een uitbraak met behulp van goede hygiëne?

vinkjes RD-10

Waaraan moet jouw back-up plan voldoen voor wanneer het toch misgaat?